5 råd mod panikanfald

Svær spænding og angst kan ofte føre til panikanfald. Hvis du lider af panikanfald kan dagligdagens opgaver og situationer veje tungt, og næsten synes umulige. Nogle gange ved du ikke, hvornår anfaldet vil finde sted. Andre er du i stand til at afgøre, hvilke situationer der fører til et anfald, og prøver for enhver pris at undgå dem! Den gode nyhed er, at der er fem råd, som du kan følge og indarbejde i dit liv, og som kan hjælpe dig med at kæmpe imod et panikanfald.

5 råd mod panikanfald

Gode råd som du kan benytte for at komme fra af panikanfald

Et skridt er at bruge en form for afslapning. Dette kan synes en smule simpelt, men til tider kan dyb vejrtrækning, eller endda fitness-aktiviteter såsom yoga, være en hjælp. Der er mange store fordele ved yoga, og det er ikke bare fitness! 

Et andet stor skridt er at huske alt det, du har udrettet i dit liv. Det er vigtigt at huske, at alle mennesker oplever stress i deres liv, om det er dagligt eller lejlighedsvis. Ingen er uden stress og angst fra tid til anden. Når du ved, at du ikke er alene, virker det faktisk beroligende. Nogle personer er i stand til at håndtere deres stress og angst godt, og andre lider mere tungt. Ved at stoppe op et kort øjeblik, og tænke over alle de fantastiske ting, der har fundet sted i dit liv op til dette øjeblik, kan du få en fantastisk måde at bekæmpe et panikanfald på!

En anden rigtig god måde at bekæmpe et panikanfald er at tro på dig selv og tro på, at det alt sammen bliver godt igen! Dette kan være kompliceret for nogle. De tillader oftes angsten at tage over, og lade den bare køre sit løb. Dette behøver ikke at være tilfældet. Med lidt tro på dig selv og tro på, at du kan styre situationen og overvinde din frygt, kan du forhindre anfaldet, før det starter.

Notér dine panikanfald

Et andet godt råd er at lave en dagbog, når du har et anfald. Dette er ikke blot for at minde dig selv om, hvor mange af dem du har haft i tidens løb, men det er en fantastisk måde at minde dig selv om, hvad der kan have forårsaget det!

Sørg for at notere dine omgivelser, hvad du lavede på det pågældende tidspunkt, eller havde planer om at gøre, og andre detaljer, som kan være nyttige. Ved at vide hvad der forårsager panikanfaldet har du et fantastisk grundlag, for at kunne modvirke det! Hvis du ved, at det at tage metroen hver dag, kommer til at volde dig svær angst, skal du måske finde en anden vej til og fra dine bestemmelsessteder!

Læs også vores uddybende tema-serie om angst, hvor vi bl.a. beskriver panik-angst, her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken