5 tips til at reducere mobning

Nogle af de største tragedier i verden har været skyderier på skoler. Teenagere, der var ofre for mobning, bukkede under for presset og en dag knækkede de endelig og fik afløb for deres vrede og frustration på måder, der efterlod mange teenagere døde. Hvis disse teenagere blot ikke var blevet mobbet, kunne der have været en anden ende på historien. På grund af sådanne tragedier som Columbine, er skoler blevet mere opmærksomme på problemet med mobning og gør noget ved det. Men det kræver også indgreb fra forældrenes side at sørge for, at deres børn er opmærksomme på bøller. Her er 5 tips til at reducere mobning, som både forældre og børn bør kende til.

5 tips til at reducere mobning

Sammenhold kan modvirke mobning

Børn skal opmuntres til at stå sammen: Bøller forfølger gerne børn, der er alene, så børn, der holder sig i grupper, har en tendens til at beskytte hinanden, og bøller kan nemt komme i undertal.

Autoriteterne kan standse modning, hvis de kender til det

Fortæl en autoritetsfigur: Et barn bør ikke lade en bølle slippe af sted med noget. Hvis et barn bliver offer for en bølle, er det vigtigt, at vedkommende fortæller en lærer eller deres forældre, hvad der foregår.

At ignorere mobning kan være effektivt

Ignorer drillerier og fornærmelser: Et barn kan tage magten fra en bølle ved simpelthen at vende sig og gå. Bøller elsker at få folk til at reagere, og hvis et barn ikke reagerer, er der intet en bølle kan gøre. Husk, at tyranner bruger ord, og hvis ingen er opmærksom på disse ord, er de meningsløse.

Selvtillid er gift for mobning

Hav en følelse af selvtillid: Når et barn går ned ad gangen, bør han eller hun gå med ret ryg og hovedet holdt højt. En bølle vil helst forfølge børn, der synes at være svage, og de mere selvsikre børn lader de normalt være i fred.

Få den, der mobber, til at grine

Latter kan være den bedste medicin: En af de bedste måder at stoppe en bølle på, er at få den pågældende dreng eller pige til at grine. Det er ikke altid let at få nogen til at grine, og latter kan øjeblikkeligt standse en bølle fra at mishandle et barn. Mange psykologer har også sagt, at latter kan vise en bølle, at drengen eller pigen er sjov, og sjove børn har tendens til ikke at blive udsat for bøller.

Mobning er et problem, som alle skolebørn kommer til at stå overfor. Der har været tragiske skyderier på skoler, der var resultatet af mobning, og hvis nogen havde gjort noget ved mobningen, kunne så mange liv være blevet skånet. Der er 5 tips til at reducere mobning og både forældre og børn kan gøre noget ved det og tage magten fra en bølle.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken