6 veje til mere mindfulness i hverdagen

Ideen med mindfulness meditation er, at være tilstede i øjeblikket og deraf være mere fokuseret på livet som det passerer – en tilstand svarende til regulær meditation. Dette strider måske imod manges ønsker om at kæmpe for det, de ønsker med livet og at gennemføre de mål, de har sat med livet. Ved at dyrke mindfullness i din hverdag, vil du opleve, at du kan opnå disse mål, du har sat op for dit liv, og samtidig nyde livet mere undervejs. Kort sagt er du mere produktiv, når du dyrker vellykket mindfulness igennem f.eks.meditation.

6 veje til mere mindfulness i hverdagen
Ved at være tilstede i øjeblikket, vil du opleve, at du i højere grad kan nyde de små øjeblikke af livet. Mindfulness meditation praktiserer dette nærvær, og giver dig helt nye oplevelser af de daglige måltider, bedre oplevelser med dine venner og giver dig et bedre familieliv. Det kræver en del træning at mestre mindfullness, men når det lykkedes for dig, kan du nyde opgaver, som du i øjeblikket finder kedelige som f.eks. de huslige opgaver. 
 

6 veje til mere mindfulness i hverdagen

1. Udfør en opgave af gangen, så kan du være mindfull imens

Lad være med at forsøg på multi tasking, da det giver et dårligere resultat og du derved ender med at løse opgaverne halvt. Fokuser kun på at spise, når du spiser fremfor et halvhjertet forsøg på at løse flere opgaver i mens. 

2. Hastværk er lastværk, og blokerer for mindfulness

Giv hver opgave den tid det tager og koncentrer dig om denne opgave. Ved at skynde dig opnår du et dårligere resultat, end du ellers ville. Ved at give hver opgave den tid det tager, vil du opleve, du nyder opgaven mere og er mere tilstede – øget mindfullness!

3. Lav mindre - det giver plads til hverdagens mindfulness

Ved at have flere opgaver planlagt i løbet af en dag, vil du få et bedre resultat ud af hver opgave, og kunne udføre disse mere grundigt. Det kan godt virke uoverskueligt at skære ned på sine arbejdsopgaver, men det bedre produkt vejer op for dette. Det handler om at finde ud af, hvad der er vigtigt og, hvad der er mindre vigtigt.

4. Sæt tid af til hver opgave, så kan du være mere mindfull

Dette punkt ligger lidt i forlængelse af ”Lav mindre”, men at sætte god tid af til hver opgave, vil give dig bedre tid til at fokusere på opgaverne individuelt og på den måde opnå øget mindfullness. Det svarer til en egentlig meditation over opgaven, hvor du indstiller hjernen til at fokusere på denne – og kun denne opgave.

5. Brug mindst 5 minutter om dagen på ingenting, hvor du er mindfull

Bare sæt dig i stilhed og bliv opmærksom på dine tanker. Fokuser på din vejrtrækning og verdenen omkring dig. Bliv bekvem ved stilheden og dine tanker. Meditation, der samler dine tanker og derved giver dig mindfullness på blot 5 minutter om dagen. 

6. Stop med at bekymre dig om fremtiden – fokuser på nutiden, og få øget mindfulness

Bekymrer du dig meget om din fremtid? Lær at genkende, hvornår du tænker på fremtiden, og øv dig derefter i at bringe dig tilbage til nutiden. Det er nutiden, der betyder noget og ved at leve i nutiden, vil du opleve øget velvære gennem øget mindfullness. Meditation kan hjælpe med afstresning og fjerne bekymringer som disse. 

Fortsæt med at træne meditation og mindfulness

Indfør de ovenstående tips til mere mindfullness i hverdagen og træn dem hverdag. Det kræver træning, men resultaterne vil være uden sammenligning. De vil forøge din livsglæde og din velvære igennem simple meditation og mere omtanke. Mindfulness kan hjælpe dig med at gøre kedelige opgaver underholdende, og endda lære dig at bruge disse opgaver som meditation og afslapning.  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken