Arbejde med Angst - En Guide

Angst er en lidelse, der får en person til at blive meget nervøs, og så alvorligt bekymret, at det negativt påvirker deres livskvalitet. Selv om det er normalt at have disse følelser før en stor eksamen, en begivenhed, en kamp eller en test, anses det for en lidelse, hvor der ikke er nogen klar grund til at personen føler det på denne måde.

Arbejde med Angst - En Guide

Det er normalt at føle angst for forskellige ting. Men det bliver betragtet som en lidelse, hvis angsten er så udtalt at den forhindrer dig i at gøre normale dagligdags ting. Hvis du lider af angst, er du nødt til at vide, at der er forskellige måder at håndtere sygdommen på, så du kan leve et normalt og lykkeligt liv. Følgende er en guide til angst, der vil vise dig, hvordan man korrekt bearbejder og lever med lidelsen. Den første ting du skal gøre for at bearbejde angst, er at vide hilken kategori af angst du har.

Der findes flere forskellige kategorier af angst

Dette er et afgørende skridt i retning af at søge ordentlig behandling for din lidelse. Der findes mange forskellige typer af angst som du kan blive ramt af, såsom generel angst, der får dig til at bekymre dig om ikke-specifikke livsbegivenheder. Separations-angst som får dig til at blive nervøs, når du er adskilt fra en person eller et sted, der gør, at du føler dig sikker. Panikangst, som forårsager korte intense anfald af panik og social angst, som får dig til at have en irrationel frygt for ydmygelse og andres dom af dig, mens du er ude i offentligheden.

Når du har fundet ud af hvilken type angst du har, skal du beslutte, hvilken metode til behandling, der virker bedst for dig.

Der er mange muligheder for behandling og håndtering af angst.

Den første metode er medicin mod angst. Der er forskellige medikamenter til rådighed som kan blive ordineret til dig af en psykiater eller din læge, og som kan hjælpe dig med at håndtere din lidelse.

Terapi er en anden mulighed for at behandle angst. Det kan anvendes i forbindelse med eller som et alternativ til medicin. Din terapeut vil lære dig at bearbejde din angst, og hvordan man lever et lykkeligt, normalt liv på trods af det. 

En tredje metode til at håndtere angst som igen kan bruges alene eller sammen med andre, er at lære klare mekanismer, der vil give dig mulighed for at bearbejde din angst.

Kun du kan træffe beslutningen om hvilken metode eller kombination af metoder der vil fungere bedst for dig?

Det kan måske være svært på nuværende tidspunkt. Hvis det er tilfældet, kan du læse vores uddybende tema-serie om angst her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken