Gode tips om at reducere præstationsangst

Præstationsangst er et meget almindeligt problem. Du kan opfatte det som værende en psykisk lidelse eller som et problem, der kun plager dig, men i virkeligheden har alle i verden præstationsangst. Lige fra din bedste ven til Usain Bolt og Michael Phelps, de har alle præstationsangst. Den eneste forskel er, at nogle mennesker overvinder den, og nogle mennesker gør det ikke. Præstationsangst aftager også med erfaring, og hvis din ikke viser tegn på at vige med erfaring, skal du tage mere proaktive skridt for at reducere den.

Gode tips om at reducere præstationsangst

Her er nogle rigtig gode tips for at reducere præstationsangst.

Se din frygt i øjnene og øv dig

Du kan ikke leve i fornægtelse, og lade som om, du har det fint og ikke lider af præstationsangst. I stedet bør du se den i øjnene. Jo mere du benægter den, jo stærkere vil den blive med tiden. Hold dine hæmninger i tjek, se frygten i øjnene og øv dig. Det er øvelsen alene, der kan gøre det af med de fleste af de faktorer, der har potentiale til at udløse præstationsangst hos folk. Du er måske opmærksom på, at der er nogen, der er bedre end dig til en sport i din skole eller blandt dine venner. Du kan vide med sikkerhed, at der er en på kontoret, der er bedre til at holde foredrag. Men hvis du øver dig og forbedrer dine færdigheder, afskaffer du den egentlige årsag til din præstationsangst.

Spis godt, sov godt og vær aktiv

Du bør ikke springe måltider over, hverken under dine  øvelsessessioner eller før, eller når det rigtig gælder. Du bør ikke gå på kompromis med din søvn, og du skal være fysisk aktiv. Dine legemsdele skal have rigeligt med plads, uanset om du deltager i en fysisk krævende sport eller leverer en ekstemporaltekst. Du bør ikke spise mad, der er rig på olie eller fedt. Det øger blodtrykket og dit kolesterol. Du bør undgå fødevarer, der er rige på protein eller mejeri-produkter. De tager længere tid at fordøje. Undgå forarbejdede fødevarer. Spis sundt, men spise let og spis noget, der er sundt. Hvis du deltager i en sport, kan du muligvis ikke undgå protein, men du kan altid vælge fjerkræ eller bønner i stedet for rødt kød.

Fokusér på dine styrker og ikke på andre

En vigtig udløsende faktor for enhver form for præstationsangst er, når du fokuserer på andre. Mens du gør dette, vil du uvægerligt fokusere på dine svagheder eller udfordringer. I stedet bør du huske det, du har indøvet, hvad du er god til, og hold bare øjnene på målet. Dette vil optage dine tanker med positive ting og ikke give plads til spekulationer eller præstationsangst.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken