Hvad er angst

Angst er et omfattende begreb, der dækker over mange forskellige ting. Da det kan være yderst tabubelagt at lide af angst, er det ofte en uopdaget og ubehandlet lidelse – også selvom at det er en af de mest forekommende psykiske lidelser i Danmark.

Hvad er angst

Hvad er angst - Angst er..

Angst kan som nævnt være mange ting, da begrebet dækker over alt fra araknofobi til social fobi. Uanset om du lider af den ene eller anden form for angst, vil det altid være hæmmende i større eller mindre grad. Angst kan være en belastning i hverdagen og kan påvirke livskvaliteten, og derfor er det vigtigt, at du får viden om sygdommen og mulighederne for forebyggelse og behandling af den. For at undgå at angsten tager teten i dit liv, er det vigtigt, at du bliver behandlet hurtigst muligt.

Der findes mange forskellige behandlingsformer, hvor nogle selvfølgelig er bedre end andre. Du kan dog nå rigtig langt ved selv at arbejde med din angst.

”Lider jeg af angst?”

Der er en række karakteristiske symptomer for angst, som langt de fleste mennesker, der lider af angst, vil kunne nikke genkendende til. Hvis du lider af angst, vil du ofte have følelsesmæssige symptomer. Disse spænder fra let anspændthed til panik. Derudover kan man have kropslige symptomer, der blandt andet kan vise sig i form af åndenød, hjertebanken, svimmelhed og diaré.

Kurér din angst

Hvis din angst påvirker din livskvalitet eller på anden vis hæmmer dig, bør du søge hjælp til at overvinde eller kontrollere den. Da angst ofte er tabubelagt, kan det dog for nogle være problematisk at søge hjælp. Til disse mennesker vil det være værd at overveje en alternativ løsning, der ofte kan have en endnu bedre effekt. Der findes utallige lydbøger, der omhandler alle former for angst.

Ved at bruge lydbøger til at arbejde med din angst, kan du sidde i fred og ro derhjemme og arbejde med den i dit helt eget tempo. At du kan sidde derhjemme og arbejde med din angst, når du har tid til det, gør, at det ofte kan have en endnu bedre effekt. Endvidere kan det nævnes, at det er et noget billigere alternativ – og taget i betragtning at effekten som oftest er bedre, må det siges at være det bedste alternativ.

På følgende link kan du finde en oversigt over et stort udvalg af kvalitetslydbøger, der omhandler alt fra angst for edderkopper til social fobi. Se hele udvalget her, fobi og angst.

Du kan også læse vores tre-delte temaserie om angst her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken