Hvad er præstationsangst (ikke-sexuel)

Samspil med et publikum vil højst sandsynligt ske for næsten alle på et tidspunkt i deres sociale eller professionelle liv. Det kan faktisk ske mange gange gennem løbet af begge for mange mennesker. Det kunne dreje sig om at udbringe en skål ved en vens bryllup, at give en præsentation på arbejdet, om at holde en tale ved en funktion, social eller faglig, men det kommer højst sandsynligt til at ske på et tidspunkt.

Hvad er præstationsangst (ikke-sexuel)

Frygten for denne slags ting kaldes præstationsangst, eller, som det er mest almindeligt kendt, “sceneskræk”, selv når der ikke er en egentlig scene involveret. Det er også den mest almindelige frygt i verden. Det er ikke noget at skamme sig over, at være bange for at komme op foran grupper af mennesker, uanset hvor stor eller lille, gruppen er. 

Problemet med præstationsangst kommer, når den forhindrer en person i at opnå deres karriere-  eller personlige mål ved at forhindre dem i at gøre det, der er nødvendigt for at nå disse mål. De fleste tilfælde af sceneskræk er flygtige og passerer hurtigt for den person, der oplever dem.

Det er ikke så meget en total fobi, som det er en momentan angst, der efterlader personen nervøs, men i stand til at fungere. Når dette har overskredet grænsen mellem normal frygt og total fobi, kan det have en katastrofalt negativ indvirkning på ens karriere og sociale liv.

 

Præstationsangst kan tage magten

Når præstationsangst er blevet så slemt, at det griber ind i arbejdet eller livet, er det på tide at overveje at få hjælp til at klare det. Det ville være en sand skam at lade sådan noget som sceneskræk forhindre dine håb og drømme, fordi det stod i vejen. Det kan tage tid, hårdt arbejde, indsats og en masse mod at overvinde en så overvældende frygt, men belønningen bør mere end gøre det værd.

Det er ikke noget at være flov over, hvis man lider af præstationsangst. Det er i sandhed den mest almindelige frygt i verden. Ikke alene har alle, herunder berømte skuespillere, måttet behandle dette problem, men de kender sandsynligvis også andre, der deler problemet med dem.

Hvis man behandler dette problem direkte, vil det forhindre, at en persons frygt kan ødelægger ellers lovende karrierer eller tvinge dem til at leve med fortrydelser om at have undladt at gøre ting, de virkelig ønskede at gøre, men simpelthen var for bange til at gøre.                                                                                                                                                                                                            

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken