Hvad er qigong?

Qigong kendes ved mange andre navne, blandt hvilke chi kung og chi gung er de mest udbredte. Qigong er en kinesisk kunstart, der kombinerer fysisk træning eller motion, meditation og alternativ helbredelse.

Hvad er qigong?

Hvordan er Qigong opstået?

Qigong har udviklet sig fra kampsport, traditionel kinesisk medicin og gamle filosofier. De, der helliger sig læren om qigong i Kina og mange andre asiatiske lande, gør det for at dyrke og opnå en balance i deres krop, såvel som åndeligt. Med andre ord er qigong en praksis, hvor krop og sind kombineres til at opnå en rolig sindstilstand, fysisk balance og forbindelse til spiritualitetens højere cirkler.

Forskellige formål med Qigong

De fleste mennesker, der lærer qigong i vesten, gør det overvejende for fysiske formål. Der fokuseres ikke ligefrem på spiritualitet og indvirkningen på tankerne eller på helbredelse. At lære qigong forbedrer kroppens bevægelser og giver balance, styrker de forskellige kropsdele, og kan medføre en vis fluidisk, nem og behagelig bevægelse i alle, uanset alder, køn eller livsstil. Dette er den primære årsag til, at folk lærer qigong i vesten.

At lære qigong er klart opdelt i fire kategorier, men dette gælder sand eller traditionel qigong. Når du rent faktisk lærer qigong, vil det komme an på hvor og fra hvem, du lærer qigong, om alle de meget forskellige udøvelser vil være inkluderet eller ej.

De fire kategorier eller integrerede dele af at lære qigong er - dynamisk træning, statisk træning, meditativ træning og indlæring ved hjælp af eksterne midler.

Dynamiske træning drejer sig om fluidisk styrede bevægelser. Når du lærer qigong, skal du praktisere koreograferede bevægelser, der sidestilles med koordineret vejrtrækning og en bevidsthed om de umiddelbare omgivelser og den fysiske verden som helhed. Den dynamiske indlærings fokus eller formål er at lære yndefulde, rytmiske og fluidiske bevægelser.

Statisk indlæring er forbundet med at holde en vis kropsstilling i en bestemt periode. Fokuset eller formålet med statisk træning er at indgyde balance. Dynamisk træning indgyder eller styrker også balancen i den menneskelige krop, men den gør det med bevægelse, mens statisk træning gør det med en statisk, stille eller fast kropsstilling.

Meditativ træning dykker ind i vejrtrækningsbevidsthed, mantra, visualisering, mantra og filosofiske begreber. Fokuset eller formålet med meditativ træning, når du lærer qigong, er selvoplysning. Det forener sind, krop og den fysiske såvel som den åndelige verden for at skabe forbindelse til de kosmiske energier i universet.

Indlæring af qigong ved hjælp af eksterne midler bruges primært når man har med de helbredende eller medicinske aspekter af qigong at gøre. I vesten praktiseres brugen af eksterne midler eller meditativ træning sjældent, når du lærer qigong.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken