Hvad er sukkerafhængighed og sukkertrang?

Sukkerafhængighed kan være en belastning, der på niveau med andre afhængigheder kan være så godt som umulig at slippe af med. Sukkerafhængighed kan altså anses som et misbrug, der ofte bliver overset, da det ofte ikke bliver taget seriøst.

Hvad er sukkerafhængighed og sukkertrang?

Dette er også grunden til, at sukkerafhængighed ikke hidtil er blevet anset som et decideret misbrug. Opfattelsen af sukkerafhængighed ændrede sig først, efter at en række amerikanske undersøgelser viste, at sukkerafhængighed bør tages seriøst, og at det er kommet for at blive.

Det kan være svært at finde hjælp til at komme ud af sin sukkerafhængighed, men der findes en række metoder, hvorpå man forholdsvist let kan komme ud af sukkerafhængighedens vold.

Hvorfor forekommer sukkerafhængighed?

Sukkerafhængighed forekommer ene og alene af et overdrevent sukkerindtag igennem en længere periode. Dette er kendetegnende for alle misbrug, men sukkerafhængighed adskiller sig stadigvæk fra andre misbrug, da det ikke på samme måde har status som en decideret afhængighed.

Dette skyldes, at sukker kun ses som en fødevare, som vi skal undgå at få for meget af, da det er usundt i for store mængder. Dette er dog ikke med risikoen for at blive afhængig for øje, men derimod med fokus på risikoen for at blive overvægtig.

Derudover er fødevareindustrien yderst kommercialiseret, i den forstand at sukker sælger. Der er altså generelt en negligerende holdning overfor sukker, og især dets negative egenskaber, hvilket gør at sukkeret ikke får status som et potentielt vanedannende produkt, man bør være forsigtig overfor.

Tegn på sukkerafhængighed

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du er afhængig af sukker eller ej, er der nogle tegn, du skal være opmærksom på. Har du lyst til at stoppe, men bliver du stadig ved med at indtage sukker? Har dit sukkerindtag negative konsekvenser, men kan du stadig ikke stoppe med at indtage sukker? Får du abstinenser, når du ikke indtager sukker? Hvis du kan svare ja til nogle af disse spørgsmål, bør du overveje at gøre noget ved sagen.

Kom din sukkerafhængighed til livs

Selvom sukkerafhængighed ikke har status som et decideret misbrug, så kan det være umådeligt svært at komme ud af. Der er heldigvis nogle metoder, hvorpå du kan slippe ud af dit sukkermisbrug. Her er det især hypnose, der har vist sig at være effektivt.

Der findes en lang række lydbøger, der kan hjælpe dig med at overvinde din sukkerafhængighed ved hjælp af hypnose. En anbefalelsesværdig lydbog er Malte Langes ”Fri for sukker”.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken