Hvordan man slipper af med flyskræk

Overalt i verden er der er mange mennesker, der er bange for at flyve.Denne angst for at flyve kaldes flyskræk. Den kan være blot en mindre ubehagelighed, eller i værste fald en sand stopklods for dem, der lider af den.

Hvordan man slipper af med flyskræk

Der kan være forskellige årsager til denne frygt, herunder en dårlig oplevelse på en tidligere flyvning, eller blot at kende nogen, der har denne angst som de så ubevidst har givet videre. Ja, angst er smitsom! Uanset årsagen til frygten, er der måder at bekæmpe og i sidste ende besejre den på, så man kan flyve uden frygt, hverken for første gang eller efterfølgende.

Flyskræk kan behandles på flere måder

Der findes forskellige metoder til håndtering af flyskræk afhængigt af, hvor alvorlig den er. Hver person er unik og forskellig, og deres angst vil også variere for hver enkelt. Det kunne simpelthen være et spørgsmål om, at lære afspændingsteknikker til brug under flyvningen for at kurere angst, eller det kan kræve en progressiv og løbende behandling, der tager små skridt mod rent faktisk at kunne gå bord på flyet og flyve uden frygt.

Flyskrækken kan udvikle sig til en fobi

Hvis flyskrækken har udviklet sig fra angst og frygt til en regulær fobi, så er det sandsynligt, at professionel hjælp kan være nødvendig for at løse problemet. Hvis det stadig er på det håndterbare niveau, så kan man sikkert klare det ved at anvende afslapnings- og distraktionsteknikker før og under start, flyvning og landing for at skabe en positiv flyveoplevelse og let komme af med frygten. Den eneste, der fuldt ud forstår alvoren i situationen, er naturligvis personen, der befinder sig i den.  

Afgørelsen, om man kræver professionel hjælp til at overvinde flyskræk, eller om man kan gøre dette på egen hånd, er en personlig beslutning. Kun den person, der lider af flyskræk, kan træffe denne afgørelse. Der er ingen rigtig eller forkert afgørelse på problemet. 

Det er bare at finde den rigtige løsning, som virker i den konkrete sag. Ikke to mennesker er ens, og årsagerne til flyskræk er lige så forskellige.

Hvis det ikke virker første gang, skal man ikke lade sig afskrække. Prøv en anden metode, og hold ud, indtil der er gjort op med denne angst. Der er altid hjælp at hente.

Læs mere i vores uddybende tema-serie om angst her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken