Mindfulness musik - Gratis guide til mindfulness med musik

Musik er et perfekt supplement til meditation og mindfulness. Det kan skabe en ekstra dimension, og centrere dig i nuet. Herunder giver vi en gratis guide til dig, der ønsker at få erfaring med mindfulness musik.

Mindfulness musik - Gratis guide til mindfulness med musik

Fordelen ved mindfulness musik

Meditation er udviklet til at give udøveren en større indre ro og mental velvære. Dette kan naturligvis gøres uden musik, og nogle foretrækker det ligefrem, men meditation og mindfulness med musik har store fordele, idet musikken bådestøtter udøveren og øger den meditative effekt.

Det er videnskabeligt bevist at musik og bestemte lyde har en særlig virkning på menneskers psyke - det kan gøre os glade, triste, kærlige, entusiastiske m.v. Meditationsmusik anvender dette forhold til at opbygge en harmonisk og understøttende ramme om den, der mediterer.

Prøv vores gratis guide til mindfulness musik

Hvis du ikke tidligere har prøvet øvelser med mindfulness musik, giver vi dig her en gratis guide, så du hurtigt kan komme i gang, og nyde godt af alle de fordele, det giver.

 1. Find et roligt sted at meditere, så du ikke bliver distraheret, og kan fordybe dig fuldstændigt. Slut for tv'et, opvaskeren, vaskemaskinen og andre ting, der kan forstyrre. Hvis der er andre hjemme, skal de også lade dig i ro, mens du mediterer. Det er desuden en god idé at have løst og behageligt tøj på.
 2. Start med at sidde i en behagelig position, hvor du ikke spænder i musklerne, men kan koncentrere dig om at slappe af. Du skal rette ryggen, så den har en sund og naturlig position, og dine øjne skal være lukkede. Før du begynder øvelsen med mindfulness musik kan du evt. tage et par minutter, hvor du lader kroppen falde lidt til ro, inden den egentlige meditation.
 3. Musikken må ikke være for høj, når du laver mindfulness øvelserne. Selv afslappende musik kan være distraherende, hvis det er for højt. Du kan prøve at indstille nivauet nogle gange for at se, hvad der virker bedst for dig.
 4. Når musikken spiller, skal du starte med at trække din opmærksomhed længere og længere ind i dig selv for hvert åndedrag du tager. Lad resten af verden forsvinde opmærksomheden, og følg harmonien i musikken, så det eneste, der eksisterer, er dig, dine sanser og nuet. Tænk ikke på noget særligt, men giv slip på stress og bekymringer. De er ikke vigtige lige nu.
 5. Brug evt. hovedtelefoner, når du lytter til din valgte mindfulness musik. Hovedtelefoner får musikken til at føles, som om det kommer inde fra dit eget sind, hvilket kan være en hjælp for mange. Hvis du bor et sted, hvor der er meget larm, kan hovedtelefoner også være en fordel, da de blokerer omverdenens forstyrrende lyde.

  Gratis guide til meditation med musik

 6. Mens du laver dine øvelser til mindfulness, skal du have en naturlig og afslappet vejrtrækning. Ikke noget med f.eks. at trække maven ind - der er ingen, du skal imponere med en perfekt krop. Når du mediterer er der kun dig og musikken.
 7. Slip dine bekymringer mens du mediterer. Meditation handler ikke om at gøre, men om at være, så hvis du evt. begynder at tænke over, hvad du tror, du bør føle eller visualisere, skal du bare lade disse tanker passere - også hvis de kommer tilbage flere gange.
 8. Lad dig flyde med musikken, så tanker og følelser passerer frit gennem dit sind, uden at du dvæler ved dem. Musikken er en guide, der fører dig gennem dit eget indre - Overgiv dig til din indre rejse, og lad strømmen føre dig - det sker helt af sig selv.
 9. Bliv i din meditative tilstand så længe det føles rigtigt, og lad dig selv blive ført tilbage, når du kan mærke, at det er tid til det. Hvor længe eller kort du har mediteret er mindre vigtigt end din oplevelse undervejs.
 10. Hvis musikken stopper, før du er færdig med at meditere, skal du ikke bare afbryde din rejse. Du kan have musikken sat til at starte forfra, så det ikke bliver et problem, eller du kan roligt begynde at afslutte meditationen, men uden at forhaste det.
 11. Og husk, hvis du ikke mestrer meditationen de første par gange, er det helt okay. Ofte tager det et par forsøg, men du er ikke i tvivl, når du finder den rigtige måde.

Læs gerne guiden igennem et par gange, inden du begynder at meditere, så du bedre kan huske den. Hvis du mangler mindfulness musik, kan du finde det her.

Hvis du mangler flere øvelser til at supplere din mindfulness musik, du har valgt, kan de bestilles her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken