Præstationsfremmende metoder, råd og tips

Vi vil altid gerne være bedre, og gennem hele menneskets historie har vi eksperimenteret med præstationsfremmende metoder. Herunder gennemgår vi nogle af de mentale teknikker, du kan benytte til at skabe dig selv et præstationsfremmende mindset.

Præstationsfremmende metoder, råd og tips

Med et præstationsfremmende mindset mener vi, at man opøver en bestemt måde at tænke på, indtil den til sidst forekommer automatisk og vil være selvforstærkende. Lider man af præstationsangst er det i særlig grad en effektiv metode til af præstere bedre, men for alle andre er det også nyttigt, hvis man søger en præstationsfremmende teknik.

Når man opbygger et bestemt mindset, kan det gøres på forskellige måder, og man har derfor mulighed for at vælge den metode, der passer bedst til en selv. Men kan sige, at der ikke er én bestemt præstationsfremmende metode, men en række forskellige som alle leder til det samme resultat.

Præstationsfremmende metoder

Det kan variere, i hvor høj grad man har problemer med at præstere. Har man en svær grad af præstationsangst, kræver det naturligvis en del mere arbejde med præstationsfremmende teknikker, før man når til et sted, hvor man er tilfreds med sin udvikling. Det kan også være nødvendigt at kombinere flere forskellige metoder, som kan understøtte hinanden, men for de fleste andre er det ikke vigtigt på samme måde, selvom det naturligvis ikke skader.

Vi vil her gennemgå en række præstationsfremmende metoder og beskrive, hvordan de virker.

Effektive præstationsfremmende metoder

Psykolog eller Coach

Terapi kan være en meget effektiv, præstationsfremmende metode, og med de mange forskellige typer af terapi der eksisterer, vil de fleste også nemt kunne finde en form, der passer dem. Det er ikke alle typer, der er lige effektive, men man får trods alt noget ud af de fleste. En ulempe er naturligvis også, at terapi er forholdvis dyrt.

Hvis man udelukkende tænker i, hvad der er præstationsfremmende, så vil coaching sandsynligvis være det mest effektive på kort sigt. Mange coaches er til gengæld uhensigtsmessigt fokuserede på resultatet, og coaching kan derfor blive en meget "firkantet" proces, hvis ikke man finder en coach, der også fokuserer på de kognitive aspekter.

På sin vis kan man sige, at psykologer ofte er stik modsat coaches. En psykolog vil ofte fokusere mere på processen eller rejsen end på selve målet. Det optimale er derfor at finde en coach, der også inddrager elementer fra psykologien, eller at finde en psykolog, der også fokuserer på slutmålet.

Hypnose som præstationsfremmende redskab

Hypnose eller hypnoterapi er endnu en effektiv præstationsfremmende metode, og er på sin vis en slags blanding af principperne i psykologien og coaching.

Hypnose kan målrettes et meget specifikt emne eller mentalt område, man ønsker at arbejde med, hvor man klart definerer, hvad formålet med hypnosen er, og hvad man skal arbejde hen imod. Samtidig benytter en hypnoterapeut psykologiens viden om kognitive sammenhænge til at guide en til at foretage de mentale ændringer, man ønsker.

En af fordelene ved hypnose er også, at man arbejder med det underbevidste sind, så man derigennem har lettere ved at foretage ændringerne i ens tanker, så de bliver mere præstationsfremmende af natur.

Meditation

Meditation kan også være præstationsfremmende, men på en mere sekundær måde end de andre metoder, vi har gennemgået. Eksempelvis opnår man gennem meditation en langt større ro og afslappethed omkring en selv, og det vil i sidste ende betyde, at hæmmende tanker ikke længere vil have den effekt, de før havde.

Når man ikke er påvirket af hæmmende tanker, vil det være lettere at præstere, som man ønsker, så man kan sige, at meditation i sig selv ikke er præstationafremmende, men det er til gengæld eftervirkningen af meditation.

Nyd resultatet af præstationsfremmende teknikker

Hvilken præstationsfremmende metode skal jeg vælge?

Det er naturligvis op til den enkelte at de præstationsfremmende redskaber, som de mener, er bedst for dem selv. Vores personlige erfaring er, at hypnose fungerer rigtig godt, især hvis man supplerer med meditation.

Nedenfor har vi udvalgt nogle programmer, der kunne have interesse og kan give noget inspiration til, hvordan man kan arbejde med sig selv, for at opbygge den præstationsfremmende tankegang, vi beskrev tidligere. Er du i tvivl om, hvorvidt et program er noget for dig, tilbyder vi fuld tilfredshedsgaranti inden for 14 dage efter købet, så det er muligt at afprøve virkningen.

Uanset hvilken præstationsfremmende metode, du vælger, så ønsker vi dig held og lykke!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken