Sådan bruges meditations musik i dine meditationer

Meditation er en meget populær afslapningsøvelse, der giver dig mulighed for at koncentrere dig og fokusere dine tanker. Meditation kan gøres på mange forskellige måder, men meditation med tilføjelse af musik er meget beroligende og gør det lettere at koncentrere og centrere dine tanker. Men det er ikke bare hvilken som helst form for musik, der er befordrende til brug med meditation.

Sådan bruges meditations musik i dine meditationer

Hvad er meditations musik?

Meditations musik beskrives normalt som instrumentalt eller inspirerende og stimulerer hjernens aktivitet på højre side. Den højre side af din hjerne styres af rationel tænkning, der er ideel til meditation. Det er bedst at vælge meditations musik uden talte ord, hvilket vil sikre, at dit sind ikke vandrer eller tænker over teksterne. Støj og lyde er fint, så længe de har en beroligende og afslappende virkning på sindet. Her er nogle tips til at gøre det lettere at meditere med meditations musik.

Gå et stille sted hen

Meditation kræver stilhed, men meditation med musik kræver et endnu mere stille miljø, der er fri for alle distraktioner. Dette kræver at du slukker telefonen og tager et skridt væk fra hverdagens verden. Mediations musik vil give dig vibrationer at fokusere på, og vil gøre det muligt for dig at koncentrere dig om at vejrtrækningsøvelser, men du skal så vidt muligt begrænse alle distraktioner, når du mediterer med musik.

Slap af og træk vejret i takt til musikken

Meditation er beregnet til afslapning af kroppen og sindet, så du må prøve at afslappe dine muskler og fri dit sind for alle bekymringer. Når du lytter til meditations musik, kan du prøve diafragmatiske vejrtrækningsteknikker i takt med rytmen. Dette vil holde dig afslappet og sikre, at du koncentrerer dig.

Kvinde lytter til meditations musik

Fokuser på lyde

Meditations musik kan forstærke dit fokus, hvilket giver dig mulighed for at koncentrere dig mere intenst. Dette vil lade dig centrere alt, dine følelser, tanker og sind. Vibrationerne virker ved at hjælpe dig ånde ind og underholde dig under hele din meditationssession. Uden musik vil tiden gå langsommere, men med meditations musik vil din meditations-session flyve afsted.

Afbryd meditationen langsomt

Når meditations musikken slutter, bør du ikke bare springe tilbage til din stressende dag. I stedet bør du forblive i stillingen i et par minutter, og langsomt genvinde din energi. Prøv strækøvelser for at vække din krop og gøre dig klar til dagen, der ligger foran dig. Du vil føle dig forynget og godt beroliget af de melodiske lyde fra meditationsmusikken. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken