Sådan klarer du mobning

Børn er i skole fra en alder på fire år hele vejen op til en alder på 17 til 18 år. I løbet af deres tid i skolen, formodes et barn at få en uddannelse, så de kan bestå deres eksamen og blive fuldt funktionsdygtige medlemmer af samfundet. Men sommetider får børnene mere end bare en uddannelse i skolen. Samtidig med at gå i skole, lærer børn også at være sociale med hinanden, men nogle gange kan socialt samvær med andre børn være noget negativt, hvis et eller flere af disse børn er bøller. Børn er nødt til at gå i skole, men mobning er ikke en del af den uddannelse, de vil have, og der er mange måder at klare mobning på.

Sådan klarer du mobning

Undgå bøllen, og dermed mobningen

Hvis et barn ved, at der er en bølle i klassen, er den bedste måde at undgå at blive offer for vedkommende at holde sig væk fra barnet. En bølle på vej hjem fra skole kan undgås, hvis barnet går en anden vej hjem. Husk, at en bølle ikke kan plage barnet, hvis bøllen ikke kan finde barnet.

Reager ikke på bøllen - mobning er "sjovt", fordi der er en respons

Bøller elsker at få et barn til at græde eller reagere med vrede. Ligegyldigt hvad en bølle siger, skal barnet gå sin vej, især hvis de føler, at de vil blive kede af det, vrede eller endda græde. At have en følelsesmæssig reaktion på bølle vil kun være at hælde benzin på bålet, og så vil barnet blive et offer uafbrudt.

Tal om mobningssituationen

Det værste et barn kan gøre, er at undertrykke, hvad de føler. Mobning kan få et barn til at føle sig dårligt tilpas, værdiløs, eller vred, og at være i stand til at udtrykke disse følelser kommer til at hjælpe barnet til at klare sig bedre, fordi de har nogen, de kan tale om det med.

Fortæl det til en voksen - de kan stoppe din mobning

Et barn har brug for at lade nogen i skolen vide, hvad der foregår. Skolerne tager mobning meget alvorligt, og der kan være konsekvenser mod barnet, der også vil involvere deres forældre.

Skolen er til undervisning, men sommetider kan uddannelsen indebære at skulle beskæftige sig med børn fra forskellige områder. Børn er sommetider nødt til at beskæftige sig med bøller, men der er måder, børn kan tage sig af en person, der er plager dem. Børn kan undgå at blive mobbet, hvis de undgår bøllen, fortælle nogen om situationen, ignorerer, hvad bøllen gør, og taler med nogen om, hvordan barnet har det. Mobning er noget, der ikke altid kan undgås, men der er måder, hvorpå man kan hjælpe et barn med at klare det.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken