Sådan overvindes klaustrofobi

Tro det eller ej, klaustrofobi er faktisk temmelig almindeligt.Du har måske aldrig lidt af det, og det er måske ikke noget, som du er personligt bekendt med, men formentlig har du hørt om det, og du ved sikkert også lidt om det, selvom det ikke er i alle detaljer.

Sådan overvindes klaustrofobi

Det kan måske overraske dig, at vi alle har klaustrofobi, nogle af os er bare i stand til styre eller ignorere det, og andre har brug for professionel hjælp til at håndtere det.

Alle kender følelsen af lettere klaustrofobi

Har du nogensinde været i en fyldt elevator, der pludselig stopper? Måske har du ikke tænkt på det før, men hvis du kunne føle dig en smule stresset over en sådan situationen, så er der mulighed for, at du her ville opleve en form for klaustrofobi. 

Det er meget almindeligt for mennesker at kunne føle en vis form for panik, og det er en naturlig reaktion, men for nogle personer, skal der ikke meget til, for at få dem til at føle panik og angst. For de der lider af klaustrofobi, kan hverdagen være en kamp. 

Det kan være en udfordring for dem at stå ud af sengen og begynde dagen, især hvis de fører en forholdsvis travl livsstil og arbejder eller rejser i tæt befolkede områder. At bruge metroen eller en elevator, kan sende dem i total panik. På få øjeblikke kan deres blod kan pumpe rundt i kroppen, og de kan føle sig meget angstramte!

Klaustrofobi er let at behandle, og der er hjælp og hente

Hvis du, eller nogen du kender, lider af klaustrofobi, så er der gode nyheder. Dette er en tilstand, som reagerer rigtig godt på behandling, og derfor kan det at søge passende hjælp mildne eller overvinde din klaustrofobi totalt. Du har måske en underliggende frygt, du ikke har været i stand til helt at identificere, men hvis du føler, at du har et problem, så skal du søge hjælp, da det kan få identificeret og klassificeret dit problem korrekt.

NLP-træning eller neuro-lingvistisk programmering kan være til stor gavn for dem, der lider af klaustrofobi. NLP lærer dig at genkende tegn, der kan føre til frygt eller panikanfald. Når du først har fået et fast greb om følelsen af frygt, og hvordan du kan berolige dig selv, kan du med held overvinde den i samme øjeblik den forekommer. Du bør huske på, at terapi eller NLP uddannelse ikke er noget, der virker natten over. Hvis du lider af klaustrofobi, vil det tage tid at lære de udløsende faktorer at kende, og lære bedre at kunne klare dem.

Du bør aldrig gå ind i en behandlings-session og tro, at du kan blive helbredt på blot et besøg. Dette er en tilstand, der kræver tid at overvinde, og du bliver nødt til at lære, hvad du skal være opmærksom på, og hvordan du derved bedst overvinder klaustrofobien.

Læs mere om klaustrofobi i vores uddybende tema-serie om angst her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken