Slip angsten

For nogle mennesker kan angsten dog give sig udslag i at man udelukker sig fra sociale begivenheder og isolerer sig fra mennesker eller ting, der kan udløse eller tricke angstanfaldene. For mennesker med angst, bliver det en måde at overleve i hverdagen. Man kan sige, at angsten holder en fast, og at man samtidigt selv holder fast i angsten, for det er det man kender til, og ved hvordan føles.

Slip angsten

Angst er en naturlig del af alle mennesker og deres liv.

Du kan selv arbejde lidt med at prøve at slippe angsten

Dette kan du blandt andet gøre ved at sørge for et godt søvnmønster, lad være med at spise søde sager, drik ikke alkohol, undgå situationer der underligger dig stress, forstå at det er ok at sige til eller fra over mennesker, lær dig selv bedre at kende og derved også dine grænser, motionér mindst fire gange ugentligt af minimum 30 minutter’s varighed, omlæg din kost, og få eventuelt hjælp til dette af en kostvejleder eller lån en bog om dette. Dette er nogle få omlægninger i din hverdag, der gør at du vil få bedre styr på angsten og muligvis slippe helt af med den. Du kan altid begynde i det små, hvis du allerede er klar over, hvad årsagen er, til lige netop du har fået opbygget en angst. Begynd ekesempelvis at tale med at læse en bog om den type angst du lider af eller opsøg din familie, eller en god ven og forelig vedkommende din nuværende situation, du vil helt sikkert møde en forståelse og hjælp, du måske ikke havde turde håbe på.

Læs også vores uddybende temaserie om angst her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken