Skyldes min svimmelhed stress?

Svimmelhed kan udspringe af flere forskellige faktorer, men i en travl hverdag skyldes svimmelhed stress i højere og højere grad. Herunder vil vi gennemgå svimmelhed stress og sammenhængen mellem dem.

Skyldes min svimmelhed stress?

Hvad er svimmelhed?

Svimmelhed er et symptom på, at et eller andet er i vejen med kroppen, men årsagen kan variere, og det er derfor ikke altid ligetil at finde den specifikke årsag til svimmelhed. Skyldes ens svimmelhed stress, er der imidlertid meget, man kan gøre ved det, som vi vil komme ind på.

Svimmelhed kan beskrives som en fornemmelse af usikkerhed omkring balancen eller af at omgivelserne bevæger sig, lidt på samme måde som når man er påvirket af alkohol.

Der er en relativt høj forekomst af svimmelhed i befolkningen, og tallet er stigende. Det kan dog være svært for den enkelte at vurdere, hvad den specifikke årsag er. Ofte skyldes svimmelhed stress, men vi giver her et overblik over de mest almindelige årsager.

Hyppige årsager til svimmelhed

Sygdomme i øret kan let give svimmelhed, da balanceevnen er tæt forbundet med øret. Den mest alvorlige af disse sygdomme er Ménières sygdom (Morbus Ménière), der ud over svimmelhed også giver tinnitus, høretab og kvalme.

Virus på balancenerven bliver stillet som diagnose ca. 200 gange om året, og kan give kraftig svimmelhed, kvalme og forekommer oftest efter en halsbetændelse eller lignende sygdomme, dog uden en direkte påvirkning af øret, modsat ovenstående. Den specifikke årsag er ukendt, men går over af sig selv efter nogle få uger.

Migrene giver ofte svimmelhed, hovedpine og kvalme. Det kan ikke kureres, men symptomerne kan behandles bl.a. via medicin eller terapi f.eks. hypnoterapi.

Svimmelhed pga. stress bliver mere og mere normalt i takt med at stress-niveauet i samfundet stiger. Det er i sig selv ikke svært at behandle, men når man er stresset, forsvinder energien hurtigere, og mange har derfor ikke overskud til at gøre noget ved problemet.

Overdrevent alkoholforbrug giver med tiden forskellige følgevirkninger, bl.a. svimmelhed, stress, leverfejl og mange andre fyiske og psykiske skavanker. Et misbrug af alkohol er ifølge lægevidenskaben noget af det mest skadelige, du kan udsætte dig selv for, og må ikke gå ubehandlet hen. Der er heldigvis mange muligheder for at få hjælp til at slippe alkoholen.

Andre normale faktorer er bl.a. problemer med blodtrykket, beskadigede nerver, neurologiske problemer og angst/panikangst.

Svimmelhed stress kvinde

Hvordan skyldes svimmelhed stress?

Psykisk betinget svimmelhed ses oftere og oftere, og dækker og faktorer, der har at gøre med vores mentale velbefindende. Det kan f.eks. være stress, der er et konstant forhøjet beredskab for kroppen. I forhøjet beredskab er kroppen "kampklar", men når det er en konstant tilstand, påvirkes kroppen negativt, og jo længere tid man er stresset, desto værre bliver påvirkningen.

En af kroppens reaktioner på stress er, at musklerne spændes. Dette er særligt tilfældet i området omkring nakke og skuldre, og resulterer ofte i spændingshovedpine, men også svimmelhed. Derfor skyldes svimmelhed stress i mange af de tilfælde, man ser i den vestlige verden.

Generelt kan man sige at svimmelhed er en af kroppens naturlige reaktioner på en længerevarende, negativ påvirkning, deriblandt stress. Samtidig kan mange af de andre fysiske og psykiske symptomer på stress i sig selv lede til svimmelhed, så man kan ende med at være endnu hårdere ramt.

Der er også mulighed for at vedvarende svimmelhed kan føre til et højere niveau af stress, som i sidste ende kan forværre svimmelheden og fastholde folk i en ond cirkel, selvom dette dog ses sjældnere end at stress leder til svimmelhed.

Skyldes min svimmelhed stress?

Hvis du er i tvivl, er det altid en god idé at tage din læge med på råd. Selvom du føler dig svimmel og samtidig har stress, kan svimmelheden godt være et udtryk for andre faktorer, og det skal du være sikker på, at det ikke er. Det er svært at behandle noget, hvis man ikke kender grundlaget for symptomerne.

Til gengæld kan man med god rimelighed antage at svimmelhed, der er opstået i forbindelse med en stressende persiode, med al sandsynlighed skyldes stress. Vurderingen er altid op til en selv, men heldigvis kan både svimmelhed og stress mindskes eller helt fjernes, uden at man skal fylde sig med medicin, som ofte har lige så negative bivirkninger som de symptomer, de modvirker.

Svimmelhed stress mand

Hypnoterapi mod svimmelhed og stress

Hypnoterapi (hypnose) er ikke, som man ser det i film og i TV-programmer, hvor en "hypnotisør" får folk til at opføre sig på forskellige underlige måder - det er meget mere seriøst end det. Hypnose er langt hen ad vejen hjælp til selvhjælp, hvor man enten kan anvende en ekstern hypnotisør eller hypnotisere sig selv.

Hypnose har vist sig at være en af de mest effektive metoder til at opnå en bedre fysisk og psykisk velvære og større tilfredshed med tilværelsen. Man kan lære sig selv at ændre negative tankemønstre og guide kroppen til en mere afslappet tilstand.

En af styrkerne er også, at hypnose kan målrettes direkte mod det område, der er behov for, f.eks. svimmelhed eller stress. Skyldes ens svimmelhed stress, er hypnose derfor en af de mest effektive metoder til at minimere begge dele, og det behøver ikke engang være omfattende eller svært.

Effektive hypnoser mod svimmelhed og stress

Læs mere om vores effektive hypnoser mod både svimmelhed og stress. Der er fuld tilfredshedsgarenti, og programmerne kan refunderes tilbage inden for 14 dage, hvis de ikke lever op til forventningerne.

Skyldes din svimmelhed stress, så prøv vores effektive hypnoser! Vælg mellem direkte downloads eller CD'er med gratis fragt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken

Mindly.dk tilbyder lydbøger og kurser til personlig udvikling og selvhjælp.
Henter...

Læs om svimmelhed stress og relaterede emner