Tips til at bryde sukkervanen

Mange fødevarer er vanedannende og du kan aldrig få nok af dem, men ingen mere end sukker. Sukker er den vigtigste ingrediens i alle de fødevarer, du elsker, herunder småkager, kager og sodavand. Sukkervanen eksisterer ikke kun i dit hoved, og er heller ikke under din kontrol, for når du spiser sukker frigives dopamin i din hjerne. Dette udløser en følelse af glæde, som dit sind ønsker at genskabe, hvilket er grunden til at en afhængighed udvikler sig. Sukkertrang fungerer på samme måde som herointrang for narkomaner. Dette kan være en overraskende åbenbaring , men det er på tide at få kontrol over din sukker vane. Hvis du er ude efter at komme i form igen og slippe af med din sukker vane, er her er nogle nemme måder at bryde din sukker afhængighed på.

Tips til at bryde sukkervanen

1. Brug chrom i din kost

Chrom er en vigtig del af din sukkervane, og kan bruges til at regulere blodsukkeret og øge din energi. Ved at tage Chromium hver dag, kan du sikre dig, at dit blodsukker ikke falder, og at der ikke udvikler sig blodsukker stigninger efter måltider. Dette vil fjerne din sukkertrang og lade dig at spise en kost uden sukker.

2. Spis frugt

Naturligt sukker er sundt for din krop og resulterer ikke i dopaminfrigivelse. Dette giver dig mulighed for at få et sødt mellemmåltid uden at udvikle en sukkerafhængighed. Spisning af søde frugter til måltiderne kan narre din trang og giver dig stadig mulighed for at få en sød godbid. Mango på kylling eller tranebær syltetøj med kalkun er gode valg. Vær kreativ med dine frugtmuligheder og eksperimenter.

3. Halveringsreglen

Hvis du normalt tilfredsstiller din sukker vane med sodavand, kan du skære dit indtag af sukker med halvtreds procent ved at tilføje en halv kop Seltzer. Dette vil fortynde din sodavand og sikre, at du indtager mindre sukker hver dag. Hvis du bliver ved med at reducere dit indtag af sukkerholdige drikke, vil du med tiden være i stand til at fjerne dem helt.

4. Sundt jordnøddesmør og chokolade

Du kan ikke bryde din sukker vane ved at opgive sukkeret lige på en gang, i stedet for skal det være en langsom proces. Men du kan finde sundere sukkervalg, der beroliger din trang og stadig er sundt for dig. Det bedste råd er at tage noget mørk chokolade og økologisk jordnøddesmør for at lave en trangstopper. Du skal bare smelte chokoladen og bland det med jordnøddesmør og derefter lade det stå i køleskabet til nedkøling. Når sukkertrangen rammer dig, skal du bare spise en skefuld. Dette vil hjælpe din krop med at afvænne sig fra sukkeret.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken