Er du angst?

Det er okay at være angst, men man skal passe på, det ikke tager overhånd. Som barn lærer man at være angst for nogle specielle ting, hvilket f.eks. kan være at klappe hunde uden, at mor eller far har sagt god for det.

Er du angst?

Ca. hver femte dansker rammes på et tidspunkt i deres liv af en form for angst.

Der er dog flere forskellige typer for angst, og efterhånden som man bliver ældre, så skal man lære at kende forskel og dermed vide, hvad det er okay at have respekt for, mens der er andre ting som man ikke skal tage helt så højtideligt.

Nogle af de forskellige navne for angsttyper er:

  • Panikangst – Voldsomme og uventede anfald, som normalt er korte. Det kan være tanker om, at man kommer til at dø, som kan udløse, at man får et panikangst-anfald.
  • Socialangst – Har du det ubehageligt sammen med andre, og synes du de kigger underligt på dig? – Så er det måske socialangst, som er problemet.
  • Generaliseret angst – Denne type for angst kommer ikke til udtryk ved specifikke situationer, men kommer bl.a. ved angst for dagligdagens begivenheder.
  • Agorafobi – Er du bange for at forlade hjemmet, og dermed komme ud på åbne pladser, som du ikke kender?
  • Tvangstilstand – Denne angst er bedst kendt under, at man har tvangstanker, og derfor gang på gang er nødt til at udføre specielle ting, da der ellers vil ske frygtelige ting.
  • Posttraumatisk – Dette er en reaktion på pres i flere år eller en angsttilstand efter noget meget ubehageligt man har oplevet.

 

Når du kender din angst, kan du behandle den

Under de ovennævnte kategorier af angst finder man igen et underlag. – Her iblandt eksamensangst, men den type angst er typisk nem at identificere. Der er mange forskellige lydbøger på Mindly.dk som kan hjælpe en i gang, og det er lettest når, man kender helt specifikt til det område, man har brug for hjælp til.

Andre måder at behandle angst på

Udover at løse problemet selv, hvilket flere godt kan, så kan man ellers få en tid hos en specialist, hvor de kan hjælpe en med at komme i gang. Sidst men ikke mindst er der medicin, som dog kun anbefales at bruge, hvis man virkelig har brug for det!

Kan du selv behandle din angst, er det lettest

De fleste danskere lider kun af en mild form for angst, og derfor gør mange slet ikke noget ved det. De vil også få svært ved at få rigtig hjælp af det offentlige, men typisk vil man også selv kunne kurere det let, hvis man tager sig tid og bruger en effektiv lydbog, som du finder på Mindly.dk.

Kom i gang i dag, og sørg for, at din angst dæmpes for altid.

Du kan også læse vores tre-delte temaserie om angst her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken