Frygt for højder

Hvis du har en frygt for højder, så lider du af højdeskræk. Nu kunne man tro, at dette betyder, at du kommer til at opleve svimmelhed, når denne frygt opstår. Men det er ikke altid tilfældet.

Frygt for højder

Du oplever måske aldrig dette symptom. I stedet kan du føle en meget intens frygt og nærmest panik, når du bliver udsat for højder. Når dette sker, oplever du måske, at du har brug for at gribe fat i noget som du kan klamre dig til, fordi du ikke rigtig stoler på dig selv.  

Bekymrer du dig om situationer, hvor højder indgår?

De personer, der lider af højdeskræk, vil begynde at bekymre sig om de situationer, hvor de er kommet til at opleve højder. Hvis du lider af dette, kan du rent faktisk begynde at bekymre dig om den næste ferie, fordi du er bekymret for, at du kommer til at blive udsat for højder. Disse tanker vil ofte lægge så stort beslag på dig, at du nærmest oplever, at du kredser om det hele tiden.  

Tror du, at du lider af en frygt for højder? Så vil du naturligvis ønske at finde noget hjælp imod denne tilstand. I det mindste vil du være i stand til at fungere bedre, når du får den hjælp, du har brug for.

Der er hjælp derude, men du vil opdage, at dette ikke er den type hjælp, der gør tingene bedre over natten. Det vil tage nogen tid, og du bliver nødt til at arbejde med det. En af de vigtigste behandlingsmuligheder, du vil have, er kognitiv adfærdsterapi. Når du gennemgår denne type behandling, vil du vil lære forskellige måder at stoppe dine tvangstanker omkring højder, og begynde at arbejde dig igennem din frygt. Det vil give en masse arbejde, og det kommer ikke til at virke over natten.

I slemme tilfælde kan du få medicin mod din højdeskræk

Til sidst, hvis du lider af en angstfobi som denne, og du gerne vil kunne arbejde dig igennem den, med en større sandsynlighed for succes, så skal du tale med din læge om også at få medicin. Der er nogle medikamenter, som kombineret med terapi, har haft positive virkninger, når man behandler højdeskræk. Det er bestemt værd at se på begge disse muligheder, hvis du er bekymret for din tilstand.

Læs mere i vores uddybende tema-serie om angst her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken