Tema om rygestop - Del 3. Rygestop Mastering - Sådan lykkes du med at blive røgfri én gang for alle

I første artikel om rygestop, fortalte vi hvorfor det er svært at stoppe med at ryge. I anden artikel gennemgik vi alle de dårlige strategier og metoder, som folk gør brug af, og dermed afholder dem fra at lykkes med deres rygestop. I denne 3. del af artikelserien om rygestop skal vi høre mere om, hvordan du får et rygestop til at virke. Hvad er det, der skal til, for at få det til at virke, og ikke mindst for, at du kan holde det i fremtiden. Kort sagt: røgfri, én gang for alle.

Tema om rygestop - Del 3. Rygestop Mastering - Sådan lykkes du med at blive røgfri én gang for alle

Hvad handler artikel-serien om?

At mestre et rygestop

Der skal uden tvivl flere ting til, for at du kan lykkes med et rygestop. Et rygestop er mere end bare at lægge en cigaret fra sig, og forsøge ikke at tage den op igen.

Et rygestop er en forandring. I de flestes tilfælde en stor forandring. Det kan synes hårdt og overskueligt i starten, men jeg har endnu ikke støt på nogen eksrygere, som har fortrudt deres valg om at kvitte smøgerne. Tværtimod er de glade, stolte, føler sig sundere, kan bedre dufte og smage ting og nyder at være fri af afhængigheden.

Forberedelsen til et rygestop er vigtig

At lave om på noget du har gjort i 20–30 år kræver lidt forberedelse. Det er en stor livsstilsændring. Du kan sagtens klare det, du skal bare være forberedt på, hvad det egentlig betyder at lægge dem på hylden. Forberedelsen bør omhandle både hvad du vil gøre i stedet for at ryge, hvordan du vil håndtere din rygetrang, når den opstår, hvad du gør, hvis du falder i og meget andet.

Forberedelsen handler lige så meget om, at gøre hjernen klar til at tage den endelige beslutning. Det er nemt at sige, at man vil stoppe med at ryge, men at acceptere det helt ned til roden af dit væsen, kan godt tage et par dage. Det er vigtigt, at tage sig tid til det inden rygestoppet går i gang, så man har motivationen og beslutningen helt på plads, og ikke pludselig skal kæmpe med beslutningen 3 dage inde i rygestoppet, når det trækker i kroppen, fingrene og hjernen for at tænde en smøg.

I vores kursus Rygestop Masterclass, får du 14 dages planlagt forberedelse, som hver dag hjælper dig med at blive lidt mere klar til rygestoppet. Der er små opgaver og hjælp, der støtter din proces, og gør det nemt og overskueligt. Du bliver gjort helt klar til rygestoppet, så det bliver langt nemmere og med færre overraskelser. Læs mere om Rygestop Masterclass nede i bunden af artiklen.

Hvad er min motivation til at stoppe med at ryge?

For at være klar til et rygestop, er det også temmelig relevant at have sin motivation klar og velformuleret. Det er svært at holde sig motiveret til noget som helst, hvis ikke der er en bærende grund til, at man gør det.

Når vi snakker om motivation, er det vigtigt at have for øje, at jo mere der motiverer dig til at gøre noget, desto nemmere er det. Flere årsager gør det nemmere at holde motivation, og at huske hvorfor man er i gang med en kæmpe forandring, selvom den til tider kan være svær. Hvad er det, der gør, at du vil stoppe? Hvad er det, som skal trække dig hele vejen igennem rygestoppet, og få dig til at holde det?

Whats in it for me?!

Mennesker er til tider egoistiske, og tænker på dem selv. Det mener jeg, er en god ting. Du har brug for at overveje dine egne behov og lægge planer, som støtter dig som person. Derfor er det også rart at overveje, hvad du får ud af et rygestop, noget som du personligt værdsætter. “At blive sundere” kan være nok motivation for nogle, andre kan bedre lide at de får råd til en ferie mere pr. år i sparede cigaretpenge. Hvad glæder DIG ved at være stoppet med at ryge? Hvad får du ud af det, som du kan glæde dig over i årevis?

Lær at styre og dæmpe din rygetrang

Rygetrangen er ofte den som holder de fleste tilbage fra at gennemføre et rygestop. At føle behov for at ryge, hele ritualet eller samværet med andre, hyggen, nærheden og roen, kan gøre det svært at lade cigaretterne ligge.

Derfor er det vigtigt at dels forberede sig på, hvordan man vil agere, når man bliver rygetrængende og når vanerne trækker i os. Det er nemmere at overveje og planlægge sig ud af det, før det sker, og før man står i situationen. Hvis du har siddet og kæmpet i 30 minutter for ikke at ryge, er lidt sulten, keder dig eller er stresset - så er det fandens svært at tage en god og fornuftig beslutning. Hjælp dig selv, ved at hjælpe dig selv på forhånd.

Forvent modgang - og hvordan du vil klare den

Rygestop er dejligt og giver så mange ting igen, men selve processen, og den første periode, kan til tider være s

vær. Du er nødt til at forvente, at du støder på modgang, og at du vil få lyst til at ryge. Du vil have lyst til at give op, du vil have lov til at gøre, som du ønsker, og du vil ønske din beslutning af helvede til, når det er værst. Men det er for det første noget, som går over, og for det andet - så kan du planlægge, hvad du vil gøre, når det sker, så det bliver nemmere, og du har værktøjer til at hjælpe dig.

Modgang er naturligt, og gør os stærkere. Hvis vi forventer at den kommer, og har taget vores forholdsregler, så kan vi også klare den, blive stærkere og komme videre.

Find støtte

Et rygestop er nemmere, når du har nogen at støtte dig op ad. Hvad du lige har brug for, ved du måske bedst selv. Vil du finde en at gøre det sammen med (find en som er mindst ligeså motiveret som dig, og som du tror, kan klare det!), eller vil du have en hel gruppe?

 • Vil du have værktøjer til rygetrangsbekæmpelse, forberedelse mv. eller vil du på etkursusforløb? Vil du spise nikotintyggegummi, V6, gulerødder, eller noget helt andet?
 • Har du brug for motiverende historier, en mentor eller bare en huskeseddel, der minder dig om dine mål, motivation og årsager?
 • Hvilken hjælp/støtte har du brug for, for at kunne gøre dit bedste?

Hvad så nu, rygestop?

Nu står vi så her, på kanten af valget om at stoppe med at ryge. Er det på tide, at få det gjort eller skal der gå flere år igen, før du beslutter dig?

Alle metoderne beskrevet ovenfor kan hjælpe dig med rygestoppet, og i kombination bliver de meget stærke og effektive. Dit rygestop kan lykkes denne gang, hvis du giver det en chance. 

Som du kan se, så er det vigtigt, at du får forberedt dig ordentligt, for at sikre dig selv bedst muligt til at varigt og velfungerende rygestop.

Nye handlinger og vaner giver dig resultater, og hjælper dig med at slippe af med rygetrang og rygevanne. Prøv at gøre noget nyt i dag, og påbegynd din egen vej ud af rygning.

Rygestop kan lykkes, så gå bare i gang!

Rygestop Mastering - En effektiv hjælp, der passer til dine behov

Rygestop Masterclass er et nyskabende system til at stoppe med at ryge og fjerne din rygetrang, udviklet af Mindly.dk. 

Rygestop Masterclass er lavet, for at give dig alle de teknikker du har brug for, den planlægning der skal til og hele forberedelsen forud, så du kan lykkes med dit rygestop, én gang for alle.

I Rygestop Masterclass får du:

 • Hjælp til at planlægge dit rygestop
 • Motivation og hjælp hertil, også flere uger og måneder henne i forløbet
 • Metoder til at fjerne rygetrang
 • Effektive teknikker til at ændre dine vaner omkring rygning, helt og aldeles
 • Støtte, inspiration og hjælp hele vejen fra planlægningen til selve rygestoppet, og til tiden derefter. 

Rygestop Masterclass er et online kursus, som henvender sig til dig, der vil stoppe med at ryge, én gang for alle, og som ønsker effektiv støtte til at gøre det.

Det er et kursus, hvor du får alle redskaberne til at blive røgfri, og slipper for tilbagefald.

Hvad får du mere i Rygestop Masterclass? 

Rygestop Masterclass er dybdegående, og arbejder med rygetrang, og især rygevaner, fra MANGE forskellige vinkler. Alt sammen med et fokus på at hjælpe dig så effektivt som muligt, uden at spilde din tid med fyld og pladder.

Rygestop Masterclass indeholder bl.a.:

 • En konkret handlingplan til at blive røgfri, som du kan følge.
 • En perlerække af gode teknikker og værktøjer til at hjælpe dig med at føle og tænke anderledes, når det kommer til cigaretter. 
 • En praktisk og funktionel indsigt i hvad du kan gøre, for at hjælpe dig selv ud af rygetrangen og alle vanerne, der hører med, både nu og i fremtiden.


Tilmeld dig Rygestop Masterclass her

Vi glæder os til at se dig på Rygestop Masterclass

Du kan læse mere om Rygestop Masterclass her

 

Dette er 3. del af artikelserien om rygestop. Du kan læse de andre artikler her:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder og gode tilbud direkte i din indbakke.

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken