Tema om selvværd - Del 3. Vejen til højere selvværd

Når vi ser på andre mennesker, og beundrer deres selvværd, de ting de laver, hvor sjovt de har det, hvad de oplever mv., så glemmer vi ofte, at vi kun ser, hvad de andre ønsker, vi skal se.

Tema om selvværd - Del 3. Vejen til højere selvværd

Andre menneskers selvværd og skæve sammenligninger 

Tag et sted som facebook for eksempel. Her viser langt de fleste mennesker kun deres gode sider, gode oplevelser, deres sejre mv. frem. Alt det, som ikke fungerer, bliver typisk holdt væk og skjult for offentligheden. Fra tid til anden kan det være nemt at forestille sig, at andre mennesker lever et sjovere eller mere givende liv end en selv - men sammenligningen er ikke helt retvisende. At sammenligne alt i sit eget liv med kun det bedste fra alle andres liv, kan nemt få ens liv til at se kedeligt og trist ud - måske ikke interessant nok, og måske tør man ikke vise sig selv ligeså meget frem som andre.

Det, vi ikke ser, er ofte de andre menneskers dårlige selvværd, det, de er bange for, det, de ikke tør, deres negative tanker. Alle mennesker oplever ting, de ikke tør, har dårlige oplevelser, og har negative tanker om sig selv. At sammenligne sig selv og sit eget værd, uden at have denne side med, er stærkt forvridende for sandheden. Det er kort sagt umuligt at spejle sig i andres liv på den måde.

Første trin for dit selvværd

Første trin ift. at få et godt selvværd, er at stoppe med at sammenligne sig selv med et urealistisk billede af, hvordan andre mennesker er, har det og opfører sig.

Alle mennesker har usikkerheder, ømme punkter og ting, vi helst var foruden, og at starte med at erkende at andre menneskers liv ikke er det glansbillede, vi ser, er et vigtigt skridt mod at finde vores eget selvværd, og tænke positivt omkring vores eget liv.

Det er vigtigt at forstå, at det ikke handler om, at skulle finde fejl hos andre, så vi selv kan have det bedre, men om at fjerne urealistiske forventninger hos os selv til, hvad livet er, og hvordan det leves.

 

Vejen til højere selvværd

Der vil altid være nogle, som oplever noget vildere end os selv, og nogle som lever et langt kedligere og tristere liv. Men der er ingen grund til at sammenligne med de andre. Det handler kun om, hvad du ønsker, hvad du drømmer om, hvad du gerne vil med dit liv. Hvordan du gerne vil føle omkring dit liv.

Der er ingen regler for, hvad et godt, givende og sjovt liv er for dig. Så længe du ikke skader andre mennesker, kan du frit definere, hvad der gør dig glad, hvad du synes er udfordrende og sjovt, og hvad det vil sige at elske dig selv.

Hvornår er du glad?

Er et essentielt spørgsmål. I hvilke situationer er du glad og lykkelig? I hvilke situationer er du tilfreds med dig selv? Hvornår synes du, at du er noget for andre? Hvornår føler du, at du er et godt menneske?

Det er ikke sikkert svarene ligger lige på tungen i dag, og det er også helt iorden. Svarene skal nok komme, når du stiller dem nok gange til dig selv.

Hele pointen med at finde svarene er selvfølgelig at begynde at sætte dig selv i situationer, hvor du bliver glad, er noget for andre, og føler dit eget værd - oftere og oftere. Du vil opdage, at livet bliver sjovere, når vi søger mere glæde, mere af det vi elsker, og fylder vores tid med aktiviteter, der får os til at have det godt med os selv.

At spilde hele dit liv på at gøre ting, som du ikke får det godt af nu, og heller ikke på sigt, er en travesti, som alt for mange mennesker falder ned i og hænger fast i.

Lov dig selv..

Tag fat i dig selv, og lov dig selv - at du hver dag vil gøre noget for at gøre DIG til et gladere og mere selvtilfreds menneske. Lov dig selv at tænke flere positive tanker om dig selv, gøre mere for dig, gøre noget for andre, som betyder noget for dig, og fyld din tid med noget meningsfyldt.

Jeg tør ikke satse på reinkarnation (liv efter døden eller genfødsel), vi har et liv, en chance for at nyde det, så tag den og gå efter at få et bedre, sjovere, mere givende og elskværdigt liv hvert eneste år.

Der vil være fremgang, modgang, tilbageskridt, men det er hele dit fokus på at nyde livet og have det godt nu, og på sigt - som giver dig en rejse, et liv og en oplevelse, du vil elske og tænke tilbage på. Og det er aldrig for sent.
Uanset om du er 21, 42 eller 65 eller 78 år, så er der tid til at gøre mere af det, du elsker, det, der gør dig og dine nærmeste glade, og til at fokusere på at nyde den tid, vi har tilbage.

Selvværd33

Motivation til at lave forandringen

Vil du gerne lave en forandring, men har stadig svært ved at tage det første skridt, så prøv engang at overveje, hvad du hver dag ville få ud af det højere selvværd.

 • Hvad ville et langt højere selvværd betyde på dit job?
 • Hvad ville det betyde blandt dine venner?
 • Hvad ville det betyde i dit parforhold - eller søgen herpå?
 • Hvad ville det betyde ift. ting, du ville opleve i dit liv?
 • Hvad ville et højt selvværd betyde for dine tanker om dig selv?
 • Hvad ville en stærk tro på dig selv og dine evner betyde for, hvordan du går på gaden?
 • Hvad ville det betyde for, hvordan du ville agere over for andre mennesker?
 • Hvad ville et højt selvværd betyde ift. den måde du er på overfor din familie?

 

Og på den helt anden side... hvad koster det dig, hver eneste dag, at du lader dig holde nede af et lavt selvværd?

 • Hvad betyder et lavt selvværd på dit job?
 • Hvad betyder det overfor dine venner?
 • Hvad betyder det i dit parforhold?
 • Hvad betyder en lav selvfølelse for alle oplevelser, chancer og idéer du får hele livet ?
 • Hvad betyder det, at du for altid tvivler på dig selv og dine evner?
 • Hvad betyder det, at du nedprioriterer dine egne ønsker og behov overfor andre?
 • Hvad koster det dig i virkeligheden at have lavt selvværd?
 • Hvad betyder et lavt selvværd et år ude i fremtiden?
 • Hvad med betyder det for dit liv 3-4 år ude i fremtiden?
 • Hvad med 10 år ude i fremtiden?
 • Hvad med 20 år ude i fremtiden?

Er det på tide at gøre noget ved selvværdet i dag?
Er det på tide at være noget for dig selv, en gang for alle, så du og alle dine nærmeste kan nyde godt af det hele livet? 

Er det ikke på tide at du får det, du VIRKELIG har brug for, lærer at elske dig selv, værdsætte dine evner, det du kan, accepterer dine mangler og forbedrer dig der, hvor du kan?

Tænk, hvordan du ville have det om bare 2 år, hvis du hver eneste dag, prøvede på at løfte dit eget selvværd, tog dig lidt bedre af dig selv, gav lidt mere af dig selv - til at du kan være mere?
Hvordan ville det føles, hvis du tog faklen, og begyndte rejsen fremad - imod et bedre, gladere, stærkere og stoltere jeg?

Du fortjener et højt selvværd.

Du fortjener at værdsætte dig selv, dine evner, din krop, din tanker, og at acceptere dig selv for den, du er.

Hele dit liv afhænger af det, og påvirkes af hvordan du tænker omkring dig selv.

Hvornår er du glad og tilfreds med dig selv? Begynd dér, allerede i dag.

De første spæde skridt og en plan for fremtiden

Hvis du ikke ved, hvad dit første skridt skal være, eller gerne vil have en plan til at guide dig på igennem hele processen, så har vi noget, der vil glæde dig.Vi har gennem de sidste 4 måneder arbejdet på et massivt forandringskursus, der er designet til dig, som gerne vil lave en KÆMPE forandring af dit selvværd og forbedring af dit liv. I vores nye online kursus Selvværd Masterclass har vi udviklet et forløb, som tager dig fra A til Z, og hjælper dig fra den helt spæde start, frem til et punkt ude i fremtiden, som du måske knapt kan forestille dig nu.

Hvordan ville du have det, hvis dit selvværd tillod dig at gøre alt det, du ikke tidligere har turdet eller følt, du har fortjent?

Hvordan ville du opleve en næsten magisk støtte indefra, som holder dit mod og din energi oppe - selv når det bliver så svært, at 99% af alle mennesker ville falde fra?

Hvordan ville du have det, hvis du hver dag stod op med følelsen af, at uanset hvad du drømte om eller ønskede, så kunne du gøre det og opnå det?

Hvad ville det være værd for dig?

Vil du have mere hjælp til selvværd?

Selvværd Masterclass er et nyskabende system til at nedbryde dårligt selvværd Det er et online kursus og program, der giver dig kontrollen, overskuddet og redskaberne til at opbygge et stærkt selvværd, og en god selvtillid. Én gang for alle.

 • Holder du dig ofte tilbage, fordi du tvivler på dig selv?
 • Føler du dig til tider alene med dine følelser?
 • Har du svært ved at acceptere dig selv?
 • Fokuserer du ofte på, hvad du ikke kan og tør?
 • Nedprioriterer du ofte dine egne behov, for at opfylde andres?
 • Undgår du særlige situationer, og føler du dig til tider handlingslammet?
 • Ønsker du at turde tro på dig selv, og holde af dig selv?
 • Vil du gerne have et KNALDSTÆRKT selvværd og en stor selvtillid?

Få bugt med dit dårlige selvværd – én gang for alle.

Hvad får du i Selvværd Masterclass? 

Selvværd Masterclass er dybdegående og opbygger selvværdet fra MANGE forskellige vinkler, så der er hjælp at hente, uanset hvem du er og på hvilket områder, du ønsker at hæve dit selvværd og din selvtillid.

Kurset er bygget op så det er enkelt, effektivt OG nemt at gå til. Du lærer alle redskaberne at kende, og arbejder løbende med dit selvværd og selvtillid.

Selvværd Masterclass er et effektivt kursus, der viser dig, hvordan du går fra at have lavt selvværd, til at holde af dig selv – og turde tro på, at du kan det, du drømmer om

Du kan se frem til markant forbedring af livet, et længe ventet og stærkt selvværd, og en unedbrydelig tro på dig selv.

 

Vi glæder os til at se dig på Selvværd Masterclass

Du kan læse mere om Selvværd Masterclass her


Dette er 3. del af artikelserien om selvværd. Du kan læse de andre artikler her:


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tips til at forbedre dit selvværd, nyheder og tilbud på email

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken