Tema om selvværd - Del 2. Selvværdets kerne - Udgangspunktet for dit selvværd

Hele udgangspunktet for dit selvværd er, hvordan du tænker om dig selv og ikke mindst, hvordan du handler. Mange mennesker tror kun, at selvværd handler om, hvad vi tænker om os selv; men i vores handlinger ligger en stor del af selvværdet faktisk gemt. Vores handlinger både overfor os selv, og i forbindelse med andre mennesker.

Tema om selvværd - Del 2. Selvværdets kerne - Udgangspunktet for dit selvværd
I denne artikel prøver vi at gå lidt dybere ind i selvværdet, og kigge på selve udgangspunktet for selvværd. Vi sætter fokus på både udgangspunktet for dit personlige selvværd, så du får en status på hvor du er lige nu. Dernæst kigger vi nærmere livsværdier og deres indvirken på selvværd og selvfølelse.

Udgangspunktet for selvværd

 • Gør du ting af lyst, eller fordi du føler, at en anden vil have dig til at gøre det?
 • Vælger du at gøre det, du drømmer om, eller forsøger du at opfylde andres drømme?
 • Undertrykker du hele tiden dine egne behov til fordel for andres?
 • Føler du skyld, når du prioriterer dig selv?
 • Giver du dig selv det bedste, eller nøjes du altid med noget, der er lidt billigere eller lidt mere "for alle"?

Alting handler selvfølgelig ikke kun om en selv, men de fleste mennesker ville nok ikke tage skade af, at give sig selv lidt mere fokus. Du er det eneste menneske, du med garanti er sammen med hele livet. Alle andre kan flytte, blive skilt fra dig, gå bort, blive uvenner og meget andet. Derimod vil du altid have dig selv, uanset hvad der sker, lige indtil du selv ligger i graven. Derfor er det vigtigt at du har det GODT, og får det bedste ud af livet. Dels for at du er glad, og dels for at du kan være mere for andre.

Hvis vi altid nægter os selv det, vi i virkeligheden gerne vil have, så bliver vores overskud og vores "give-kraft" mindsket. Så ved at du nægter dig selv, nedsætter du, hvad du kan give og være for andre.
Lad lige den synke ind i et øjeblik.

Selværd21

At lave en forandring der virkelig rykker dit selvværd

Et godt udgangspunkt, og en plan for nå dertil hvor du drømmer om, er alfa-omega for at lave en forandring, der virkelig rykker. For virkelig at styrke dit selvværd, er der et par ting, du har brug for at have styr på. Et godt udgangspunkt er at finde svaret på følgende spørgsmål:

 • Hvilke tanker har jeg brug for at lave om?
 • Hvilke handlinger har jeg brug for at lave om?
 • Hvilke opfattelser af mig selv vil jeg gerne lave om?
 • Hvor vil jeg gerne hen?
 • Hvad vil jeg gerne kunne/føle?

Mindre vigtigt er det ofte at finde ud af "hvorfor" man har lavt selvværd. Det er fint at vide hvorfor, men er kun rigtig relevant, hvis du kan bruge det aktivt til at ændre dit selvværd til det bedre. Det ændrer sjældent noget bare at kende årsagen til et dårligt selvværd. Der skal handling til.

Hvad påvirker mit selvværd? 

En ting du kan undersøge, ved at spørge dig selv, er, hvilke ting påvirker mit selvværd og min selvfølelse? Hvad er det, der gør, at jeg har det godt, eller at jeg får det værre? Er det særlige situationer, mennesker, tankemønstre, ting jeg gør/ikke gør? Her begynder vi at nærmere os et udgangspunkt og viden om, hvad vi skal gøre, for at kunne ændre på følelsen, og hæve vores eget selvværd.

Mine livsværdier - og måden de påvirker selvværd

En vigtig analyse du kan lave på dit eget selvværd, er at finde de ting, du værdsætter og prioriterer i dit liv. Det kan være familie, job, udvikling, oplevelser, musik, venner, læring, ambitioner, økonomi, underholdning, tro, mode, motion, sundhed, frihed, glæde, tålmodighed, passion, afslapning, offervilje, sex,spiritualitet, tillid, vækst, at gøre en forskel, integritet, kærlighed, viden, åbenhed og meget andet.

Du kan prøve at lave din egen prioritering, finde dine livsværdier og sætte dem i en prioriteret liste. Hvis ikke en del af dig selv, og det du drømmer om, er med i min. top 5 af dine værdier, betyder det effektivt, at du sjældent eller aldrig tager handling på dem, og får fokuseret på det. Kort sagt: alt andet kommer før dig selv.

At tage dig af dig selv

Min klare opfattelse er, at du er nødt til at tage dig godt af dig selv, løfte dig selv, styrke dig selv og udvikle dig selv - for at kunne være noget for andre. Hvis ikke du har det godt, kan du ikke på sigt hjælpe andre til at have det godt.

Derfor; find i dag ud af, hvad der gør dig glad, hvad der får dig til at have det lidt bedre med dig selv, og hvad du kan gøre for at nyde din dag mere. Du er velkommen til at starte i det små, og gøre en lille ting hver dag, for at glæde dig selv. Prøv derefter at udvide, og give dig selv mere af det, du ved, du fortjener. Giv dig selv chancen for at leve fuldt ud.

Selvværd22

 

I næste artikel om selvværd 

I næste artikel vil vi gå lidt dybere, og prøver at gå lidt dybere ind i selvværdet, og kigge på selve udgangspunktet for selvværd. Vi sætter fokus på både udgangspunktet for dit personlige selvværd, så du får en status på hvor du er lige nu. 

Du kan læse næste artikel om selvværd om et par dage, bare følg med på nyhedsbrevet (på forsiden, ude til venstre, kan du skrive dig op til nyhedsbrevet), eller du kan Like os på Facebook, hvor vi også giver besked, når næste artikel udkommer. 

 
 

 

Vil du have mere hjælp til selvværd?

Selvværd Masterclass er et nyskabende system til at nedbryde dårligt selvværd Det er et online kursus og program, der giver dig kontrollen, overskuddet og redskaberne til at opbygge et stærkt selvværd, og en god selvtillid. Én gang for alle.

 • Holder du dig ofte tilbage, fordi du tvivler på dig selv?
 • Føler du dig til tider alene med dine følelser?
 • Har du svært ved at acceptere dig selv?
 • Fokuserer du ofte på, hvad du ikke kan og tør?
 • Nedprioriterer du ofte dine egne behov, for at opfylde andres?
 • Undgår du særlige situationer, og føler du dig til tider handlingslammet?
 • Ønsker du at turde tro på dig selv, og holde af dig selv?
 • Vil du gerne have et KNALDSTÆRKT selvværd og en stor selvtillid?

Få bugt med dit dårlige selvværd – én gang for alle.

Hvad får du i Selvværd Masterclass? 

Selvværd Masterclass er dybdegående og opbygger selvværdet fra MANGE forskellige vinkler, så der er hjælp at hente, uanset hvem du er og på hvilket områder, du ønsker at hæve dit selvværd og din selvtillid.

Kurset er bygget op så det er enkelt, effektivt OG nemt at gå til. Du lærer alle redskaberne at kende, og arbejder løbende med dit selvværd og selvtillid.

Selvværd Masterclass er et effektivt kursus, der viser dig, hvordan du går fra at have lavt selvværd, til at holde af dig selv – og turde tro på, at du kan det, du drømmer om

Vi tør godt love dig, at det bliver en spændende proces. Du lærer de mest effektive redskaber til at opbygge selvværd, i et enkelt og spændende format.

Du kan se frem til markant forbedring af livet, et længe ventet og stærkt selvværd, og en unedbrydelig tro på dig selv.

 

Vi glæder os til at se dig på Selvværd Masterclass

Du kan læse mere om Selvværd Masterclass her


 

Dette er 2. del af artikelserien om selvværd. Du kan læse de andre artikler her:

 


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få tips til at forbedre dit selvværd, nyheder og tilbud på email

Når du tilmelder dig vores nyhedsbrev accepterer du samtidig vores privatlivspolitik og brugen af dine data. Læs privatlivspolitikken